tisdag 18 december 2012

Blommig fredag på en tisdag

I fredags så var temat - Min favoritblomma , men då räckte inte min tid till så idag får ni hålla tillgodo med mitt inlägg fast det är lite sent.
Jag visar tre favoriter och börjar med Italiensk Oxtunga som trivs så bra hos mig och blir jättestor, jag älskar den blå färgen och stortrivs när hela busken är översållad med dessa små söta blå blommor.


Tvåa blir Doftgull som också får massor av söta blommor.

Helt underbara små trumpetklockor i gult och vinrött
 Violruta

Det är inte lätt att välja ut någon favorit när det finns så många vackra blommor......

måndag 17 december 2012

Årets dörrkrans....

.......gjorde jag av Tuja och jag blev ganska nöjd faktiskt. Fäste en lite värmeljuslykta inne i men ståltråd som lyser upp kransen när det är mörkt. Skulle lagt ut bilden tidigare men har ju haft lite problem med bildplats som ni säkert läst men nu hoppas jag att jag har löst det problemet.


Idag är det en vecka till julafton och all snön som vi fått under de senaste veckorna har snart smält bort igen...TRIST!! jag tycker att om vi nu fick snö kunde den väl fått ligga kvar och lysa upp åtminstonde över julen...Typiskt julväder på Österlen....

Ha det gott i julförberedelserna!
Mia

tisdag 11 december 2012

Vinter på Österlen.....

......är ju trevligt om den förbaskade snön inte hade ställt till så mycket problem. Jag gillar egentligen vinter och snö för allt blir så ljust och fint med snö men på Österlen ska det ju alltid blåsa så det blir drivor på vägarna och imorse så fastnade jag i en sådan på väg till jobbet...nu har jag ju sån tur att jag är gift med en snöröjare så det tog inte så lång tid innan jag kom bort från drivan men det är ju så tråkigt.....
Måste lägga in lite sommarbilder från trädgården så vi kan drömma oss tillbaka till den tiden för en liten stund.


 Jag fastnade för mina pionbilder när jag kollade igenom mitt arkiv...en del har jag nog visat innan men det går att njuta av dom en gång till tycker jag.


Detta är en av mina vackraste när den står i full blom.

För er som är nya besökare så är detta min finaste plats i trädgården när trädet är i blom.Ni som besökt mig innan vet ju detta redan men titta ändå och dröm er tillbaks till sommaren.

Avslutar med en "Bowl of Beauty"

Var rädda om er snön och kör försiktigt om ni ska ut på vägarna!

Mia

måndag 3 december 2012

Slut på bildplats!!......bläää

Har just fått veta att min bildplats är slut......har förstått att man kan gå in på picasa och ändra storlek på alla bilderna för att öka platsen men jag inser att detta är väldigt tidskrävande och jag vet inte när min tid räcker till detta arbete.....vad jag förstår så måste man sitta och ändra storlek på varje enskild bild..........................så tills dess så önskar jag alla en mysig julförberedelsetid med mycket mys och julpyssel och bak med era nära och kära så får vi se när jag återkommer på bloggen igen.....
Om det är någon som vet ett snabbt sätt( förutom att betala för utrymmet då) så får ni gärna skriva det .

Kram från lilla mig!!