onsdag 13 juni 2012

Vill ni se mina fina möbler???

Nu har jag äntligen fått hem mina fina möbler som min snälla pappa har renoverat till mig.Så här såg dom ut när jag köpte dom (billigt), alldeles gråslitna och fulla med mossa på bräderna och några bräder trasiga.
 OCH NU!!! kolla så fina dom blivit tack vare pappa. Han har monterat ner alla bräder och slipat ner och lackat om och monterat på igen...vilket arbete!!!

Min nya rabatt...Jaja jag vet att jag inte skulle ha fler rabatter men jag var ju tvungen att göra en rabatt när jag fått ett sånt fint hjul. Plymspirea till vänster och en "Robin Hood" buskros till höger.Kanske jag planerar en klematis bakom stenen som kan pryda hjulet.

Just nu blommar min Verionika "Melsted" med en alldeles underbar blå färg!

Och Doftgullet är lika vackert och helt översollat med små söta gula klockor!


Nu har Erin, min Iron Fairy fått sin plats i mitt fågelbad (fast det är mest hundarna som dricker ur det...hmm)...visst är hon underbar?  Egentligen skulle hon ju sitta vid den blivande dammen vid stenpartiet men den är ju inte klar än så här får hon sitta så länge.

Enligt sagan fann några australiensiska barn en trädgård med järnböcker som ledde til att man upptäckte att några vresiga gruvarbetare bodde under trädgården och hade under århundraden brutit malm och tillverkat små järnälvor. Varje älva representerade en del av trädgården ovanför och tillverkade för den delen. När en älva var färdig fördes hon i skydd av mörkret till trädgården där hon sedan väntade på att få liv av solens strålar.

Namn: Erin
Född: ca 1899
Personlighet: Snäll, tyst, pratar mjukt, originell
Tillverkad av Gruvmalm 1, 2 och 3
Vingar: grodfötter simhud
Tillverkad för: Vatten, damm och lotus blomman
Höjd: 10 cm
Dikt:
Erin är mitt namn, precis som havet,
så fri, vatten är livet för mig.
En ström, en sjö, en liten del omfamnar jag,
och solen och månen reflekteras i mitt ansikte!
grodyngel och paddor, sädesärlor och smygar,
fjärilar och bin, de är alla mina vänner!
I löven på den vackra Lotus ligger jag.
Och drömmer och leker bort dagarna!


4 kommentarer:

 1. Vilken förvandling, riktigt fina utemöbler! Och en söt liten fe i fågelbadet : )
  /Cika

  SvaraRadera
 2. Vilket arbete din far har lagt ner på dina möbler.Och så himla fint det blev.Fågelbadet med den lilla Älvan är snyggt.Den nya rabatten blev ju Perfekt med det fina hjulet.MVH

  SvaraRadera
 3. Väldigt fina möbler! Duktig pappa du har:-) Klart du var tvungen att ha en ny rabatt till hjulet. Älvorna har jag tittat på några gånger och de är så söta, men jag skulle vilja att de var lite större. Skulle försvinna i mina rabatter. Men söta är de:-) /Anette

  SvaraRadera
 4. Vilka fina möbler och vilket underbart hjul du har! Blir riktigt avundsjuk :)
  Du undrade om jag kunde göra trådkonst till hjulet...ja jag försöker gärna! En fjäril skulle nog passa väldigt bra där! Om du skrivet din mailadress i beställningsrutan på min blogg "Blomster-frö och trådkonst till salu" så kan vi ha kontakten genom mail.
  Nu ska jag fundera och skissa lite på detta!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!