lördag 7 januari 2012

Blodoxalis

Hoppar på Blommig fredag idag fast det hunnit bli lördag.
 Temat för denna gången är "minnesaker".
För flera år sedan var jag på en släktträff uppe i Halland där vi besökte en jättefin gård med en underbar trädgård...minns tyvärr inte vad den hette. På alla stenlagda trädgårdsgångarna så växte det massor av denna växt som jag då inte visste vad det var...... i ett obevakat ögonblick så slank en liten hög småplantor ner i min lilla påse och fick följa med hem.......jag hade väl inte så stora förhoppningar om att den skulle överleva...men det fick jag lite bittert erfara att det tänkte den visst göra och med råge dessutom...den sprider sig som ogräs.....
Men det gör inget för den är så söt och den är ganska lätt att hålla ordning på...lätt att dra upp....men den frösår sig jättelätt, som ni ser på den nedre bilden så har ett frö hoppat upp i skrevan på stenen och grott.
Själv har jag den runt min stora sten där den lyser upp fint med sina små gula blommor.


8 kommentarer:

 1. Ja den tog även jag in i trädgården och himmel vad den spred sej.Nu har jag nästan fått bort den.Den förökade sej i vårt gårdsgrus enormt.

  SvaraRadera
 2. Visst är den söt!
  Men jag har sett en plantskola som var fullständigt invaderad av den i alla gångar...jag passar därför mig noga o särskilt när jag köper växter där för ofta följer dom med i krukan.
  Synd att den är så invasiv!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Visst är den fin med sina mörka blad och sina gula blommor, men man får hålla lite koll på den, annars har den ju tagit över hela trädgården:)//Helen

  SvaraRadera
 4. Den har riktigt dekorativa blad, men jag försöker få bort den för den fröar av sig så otroligt.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Jasså, en liten ålanttjyv minsann, he he. Det kanske är straffet för ditt tilltag, att den sprider sig överallt ;-)
  Nej, seriöst, den är jätterar. Jag som har plats där spridning inte gör något ska nog skaffa några plantor. Liite jobbigt känns det dock att den är så framfusig. Har du plantor till övers, köper jag gärna!

  Ha en mysig kväll,
  kramar från Lisa

  SvaraRadera
 6. Sånna har jag oxå :) visst är de söta men oj vad de sprider sig :) Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Javisst är den söt men... ack så invasiv :=)
  En långlivad minnessak fick du i alla fall ;=)

  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Den är ett gissel hos mig. Jag gillar bladen väldigt mycket men sen kommer den lilla knalliga blomman och den passar inte riktigt ihop med en del annat som blommar här.
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!