torsdag 19 januari 2012

Blommig fredag - Fantasifull

Enligt gamla berättelser i Baskemölla så kommer denna vackra flicka ut ur trädet när dimman ligger över strandängen och dansar med älvorna men när dimman försvinner och dagen kommer är hon åter fast inne i trädet igen......en del säger sig ha sett henne dansa där......Vem vet?


Detta trädet finns på vandringsleden upp till Stenshuvud och det skulle vara kul att få veta vad ni tänker på när ni ser detta fantasifulla träd.
Skriv gärna en rad och berätta vad Ni ser!

22 kommentarer:

 1. Ja, flickan ser jag tydligt och väl. Är även övertygad om att hon dansar då dimman ligger tät runt henne. Sitter man nerböjd på huk, tyst och stilla har man förmånen att beskåda allt medan det pågår. Är man riktigt,riktigt tyst kan man höra musik från en fiol spela. Vackert!

  Vackert är inte det rätta ordet om bilden under utan skrämmande.
  Tror att då man minst anar kryper lianerna sakta ner, kommer smygande för att omringa dig och suga ut all vätska man har i kroppen. Platt som man blir syns det inte längre något spår av en människa då man tillsammans med lianerna omfamnar trädet igen. Hugaligen!

  Det var väl fantasifullt berättat ;=)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  På första bilden uppenbarar hon sig tydligt...!/Anja

  SvaraRadera
 3. Där står hon och spanar och väntar på tillfälle att komma loss, det ser man ju. Huuu, på den undre bilden ser jag en krigare i rustning som har fått en stör rakt genom bröstkorgen och slår ut med armarna. Stenshuvud är en riktigt fantasifull plats för övrigt. Ha en fin helg !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 4. På den första fina bilden ser jag flickan tydligt och tror på att hon kommer fram och dansar då och då. Andra bilder är mer skrämande. Ser ut som stora underjordiska ormar som ålar dig uppåt....Mycket fantasifulla bilder!!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Wow, flickan i trädet var riktigt fantasifull. Kan se dimman och dansen framför mig! Den andra bilden är lite otäck. Tusen snaror som kramar om kroppen så man inte kan komma loss...

  SvaraRadera
 6. Vilka fantasifulla skapelser naturen gjort.
  Jag får nog tänka till lite.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 7. Vilka häftiga bilder,flickan i trädet är ju hur vacker som heslt, vad man med fantasins hjälp kan se i nedre bilden kanske inte passar att skriva om här...nu kanske fantasin sätter fart på flera????
  Ha en bra helg!
  /Lotta

  SvaraRadera
 8. Kan man väl kalla för trädkramare.

  SvaraRadera
 9. Flickan i trädet är magisk - var exakt hittar man det? Tänkte att det kunde bli ett sommarprojekt med barnen :o)

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 10. Häftigt! Tänk så fantasifull naturen kan vara : )
  /Cika

  SvaraRadera
 11. De träden vore fint att en gång få se.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 12. Vilka häftiga bilder du visar! Flickan i trädet ser man sååå bra! Den andra bilden får mig att tänka på en bläckfisk som med alla sina armar försöker dra ner trädet i djupet!!
  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 13. Flickan har jag sett förut och jag tror självklart på att hon dansar i dimman!
  Den nedre bilden ja... Hmmm. Jag blev glad när jag läste Lottas kommentar, för jag tror vi är inne på samma tanke, fniss. Jag älskar historia och det finns bilder från förr med liknande inslag. Lika bra att jag talar ur skägget: erotik var ordet ;-)

  Ha en mysig fredag!
  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 14. Det första trädet var ju för häftigt! Klart älvorna dansar där. Det andra trädet......hmm, jag ser ju en massa ormar förstås. Det gör jag alltid när något ser "slingrigt" ut. Trevlig helg. /Anette

  SvaraRadera
 15. Det är verkligen förunderligt vad naturen kan göra.
  Mvh Malena

  SvaraRadera
 16. woow.......vilket garnnystan :)
  å missa nu inte...

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  De e kul att vara med....
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 17. Oj jag ser henne :) va kul o vilken fin tolkning. Var aldrig upp till stenhuvud i sommars så nu har jag en anledning att åka dit :) kram suss

  SvaraRadera
 18. Flickan i trädet - vilken skapelse! Helst klart tror jag på den myten.
  Den undre bilden tror jag föreställer en figur fångad och bunden av massor med rep - tror det är en av mina mardrömmar som barn som spökar i mitt huvud...

  SvaraRadera
 19. Fantasifullt och vackert, det andra trädet är väldigt speciellt:)
  Kram

  SvaraRadera
 20. Flickan i trädet är ju helt underbar, vart finns hon någonstans? Vi är ju och snurrar där varenda sommar men aldrig att någon berättat om henne för mig. Det andra trädet får mig att tänka på en långsam död, och makabert nog tycker jag det är väldigt vackert.
  Kram

  SvaraRadera
 21. Träd nr 1 sätter verkligen fart på fantasin, det andra trädet - jag tänker på att det är murgrönan som klättrat upp och nästan kvävt det stora trädet, fantasifullt det också.

  SvaraRadera
 22. Gode billeder.
  Smukt træ.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!