måndag 26 mars 2012

Hur gör jag med min Afrikas blå lilja?

Nu har jag gjort fint i min gamla låda på trappen, bort med det gamla enriset och flugsvampen och i med lite vårblommor. Benved, minipåskliljor, penseer och en primula. Mossan som legat i hela vintern var så fin så den la jag tillbaks igen efter planteringen. bra att täcka med den för då gror inte så mycket ogräs och fint blir det också.


Ute i verkstaden har maken haft en del trälådor fyllda med spik och annat skrot som jag inte har tänkt på tidigare men jag kom på att dessa lådor hade ju varit fina att plantera i så jag hällde således ut makens skrot i andra lådor och stoppade i lite vackrare saker(tycker jag i alla fall:), en gammal kanna fick jag av honom också.
Rosmarin, primula, alunrot, murgröna och tusensköna. I kannan 3 penseer.

Tänk att denna gamla låda stått fylld med en massa järnskrot  undangömd i ett garage....nog blev den finare så här? Fick min Afrikas blå lilja i fjol och den har stått i källaren över vintern. Nu har jag planterat om den i lådan....MEN...ska jag göra något mer med den och har jag satt ut den för fort eller???? Klippas ner eller?
 Denna fina pappersreklam satt på sidan av lådan..hur den har klarat sig där i alla år undrar jag för jag tror inte att lådan har hanterats varsamt precis.....och lappen måste ju ha några år på nacken eller vad tror ni?

5 kommentarer:

 1. Vad vårfint du har gjort!!! Perfekt när man kan hitta fynd i de egna bodarna :)
  Har ingen aning om hur du ska göra med Afrikas Blå lilja - jag bara kommer ihåg att jag läste en gång att rötterna ska stå trångt...Men det funkar nog ändå. Se upp med kalla nätter bara.

  Vårhälsningar / Elinore

  Ps Vilken ursnygg bild på headern!!!

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev i lådorna.Afrikas blå lilja vill stå lite trångt med sina rötter så du behöver inte plantera om den varje år.Och den ska inte klippas nerMVH

  SvaraRadera
 3. Tänkte också säga att Afrikas blå lilja gillar att stå trångt, så du behöver inte plantera om den varje år. Räfsa gärna bort lite gammal jord längst upp och ge färsk ny jord och kanske lite näring. Den får inte ha frost, så du kan inte ställa ut den nu! Den får lätt solbrända blad, så ställ den bara i skuggan om du vill ha den ute under dagarna, men på nätterna måste den komma in. Den tål visserligen någon minusgrad, men då blommar den oftast inte på några år.
  Inte klippa ner heller, bara ta bort gula blad ibland och vattna.
  Lycka till med den! Det är en underbar blomma när den blommar och ganska lättskött också när man väl har lärt sig knepen och rutinerna. :-)

  SvaraRadera
 4. Vad avis jag blir på dina lådor! Gamla trälådor är underbara! Tålmodig make har du också, som tillåter att du tömmer bort hans saker och dessutom kallar det skrot he he = )
  Även jag sällar mig till skaran och skriker lite om kalla nätter! Du får nog bära liljan in och ut ett tag. Denna årstid är inte pålitlig, tyvärr = /

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 5. Så behändigt att ha lådor som bara väntade på att bli synliggjorda med lite vackra blommor:)

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!