fredag 11 maj 2012

Tiden bara rusar....

....... och mitt bloggande har legat på is sedan våra små valpar föddes, inte så mycket just därför  men på grund av en massa annat som hänt i familjen och som ska hända. Mina barns farfar lämnade oss för en vecka sedan, han hade en hjärntumör så det var ju till viss del väntat men det gick ändå lite snabbare än vad vi hade väntat oss men dagarna går och livet går ju vidare med alla bestyr som ska göras men sorgen finns ju i bakgrunden hela tiden. Nu har vi en begravning framför oss men sedan får väl glädjen på något sätt ta vid igen för den 7 juni tar vår äldsta son studenten innan dess är det mycket förberedelse.
Vi känner att vi måste hinna med att snygga till på gårdsplanen och vi vill ju hinna med att lägga ny sten på vår uteplats och sätta dit våra jättefina trädgårdsmöbler som min snälla pappa har renoverat år oss. Jag köpte dom gamla och slitna för ett par år sedan och ända tills nu har de bara stått ute i gamla stallet och skräpat men i vinter så tog min pappa ner dom till sig och ni må tro att de har blivit fina. Så fort jag får hem dom så ska jag visa bilder på förvandlingen som pappa har åstadkommit med dom.
Så här såg dom ut innan pappa fick dom......

När det gäller trädgården så har jag varit och beställt två nya rosor Robin Hood och Mozart.
Jag som aldrig tidigare har haft nån större kärlek till rosor har nog fått en släng av rosfeber. En av dom ska jag plantera vid spaljén som vi gjorde förra året till en vinranka som min man fick i födelsepresent men som tyvärr inte klarat vintern och den andra ska jag gör en ny rabatt(!!!!Hmm jag vet...) jag skulle inte ha fler rabatter men detta är en liten en och som bakgrund ska jag ha mitt stora järnhjul som jag fått och en stor fin sten bredvid rosen.
Uppe i hörnet på mitt stenparti har jag planterat  min Amerikan Pillar ros som jag fick rådet att den skulle trivas bättre där, där den kan bre ut sig över stengärdet.bredvid har jag två Kransalvia och snett framför Krypmalört och blommande Rosenbräcka. I andra hörnet har jag planterat en björnbärsplanta, hoppas man får goda bär redan detta året.

 I stengärdet kommer även denna lilla blomma upp...är det någon som vet om min lilla lapp stämmer in på denna...är det en Pratia?

Den här söta lilla trollfröken hittade jag på loppis så hon sitter nu på en av stenarna.

Önskar Er alla en Trevlig helg!
Mia

5 kommentarer:

 1. Du är verkligen mitt i just nu med liv och död och skapande om vartannat. Skönt att joxa i trädgården då. Den ser söt ut den lilla växten, men det enda prati´a jag vet är folket på jobbet :)

  SvaraRadera
 2. Du har då nog omkring dig just nu. Hoppas du hittar tillbaka till lugnet som tiden lider, ska bli kul att se hur möblemanget blir :)

  SvaraRadera
 3. Tillvaron bjuder på både glädje och sorg... Denna årstid kan göra det lättare att se framåt. Allt spirande liv ger en bra balans till sorgliga skeenden. Jag skriver "kan" för det kan ha motsatt effekt också. Men nu ska vi inte vara pessimistiska! Det både spirar och spritter (tänker på valparna) hos dig!
  Trädgårdsmöbeln är jättesnygg. Det ska bli spännande att se resultatet av uppfräschningen!
  Ha en fin lördagkväll!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 4. Beklagar sorgen och hoppas ni kan gå vidare och ändå njuta av studenten som hägrar. Många kramar får mej

  SvaraRadera
 5. Ibland händer det mycket i livet både glädje och sorg om vartannat. Hoppas ni ändå har det så bra ni kan.
  En liten glädje vill jag bidra med :) att du var en av dom som vann utlottningen av lyckoklövern hos mig. Mejla namn och adress så skickar jag vinsten så fort jag kan. kicki.stina@telia.com
  Kram från Stina

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!