söndag 16 oktober 2011

Frostbitna Rosor, Dahlior och Höstanemoner.

 I fredags kväll hade vi en underbar rosa/orange kvällshimmel och det kändes som det var frost på väg.......och mycket riktigt när vi vaknade i lördags morse såg det ut så här i trädgården, det är på nåt sätt en skön känsla när frosten kommer för då vet man att nu är det höst och det är dags att ta fram alla stearinljus och värmeljus och man kan mysa inomhus i höstmörkret och låta livet i trädgården gå i ide för några månader framöver.
 Många av de blommorna som fanns kvar var riktigt frostbitna, här en Höstanemon.
 En frusen liten ros
 Jag har tre stora plantor av denna småblommiga Dahlian och idag har jag grävt upp dom och lagt på vinterförvaring i källaren.

Jag tar aldrig bort det vissna på Rudbeckior på hösten utan låter dom stå kvar hela vintern. Dom är lika fina med lite frost eller snö på som när dom blommar på sommaren. Här en vit Rudbeckia.

Det blev något fel för några av er upptäckte kanske att det kom in dubbla Blommig fredag inlägg och två av er hade kommenterat det sista av dom som jag nu har plockat bort. SORRY!!!
Vill också passa på och TACKA för alla fina tips på vad busken var. Nu ska min kära granne Elsa och jag koka Rosenkvittenmarmelad.
Tack för att ni tittade in till mig och jag blir jätteglad om ni vill skriva en liten rad!

Mia

7 kommentarer:

 1. Jättefina frostiga bilder!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Så vackert de är med frostade blommor :) Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Det är något stilla och vackert över trädgården i frostklädning, härliga bilder :)

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska bilder! Så himla snygga! Cred!
  Fredagshimlen var verkligen dramatisk. Ljuset hos dig måste vara speciellt, genom att landskapet är så platt. Lite som på Öland kanske? Kan tänka mig att du njuter...
  Söndagsmys på dig!
  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 5. Fina frostiga bilder! Fin header också!

  kram louise

  SvaraRadera
 6. Ja vi bor inte så långt från varandra. Recept och bilder på kvittenträd kommer i kommande numret av Österlen 360°, finns på ICA i Simrishamn från och med vecka 44. Eller så kan du titta på nätet, där finns nätupplagan från 28 oktober www.osterlen360.com
  Allt gott/Sophia

  SvaraRadera
 7. Såå... fina bilder! Härligt att se det vackra i frostbitna blommor.
  Ja, nu får vi tända ljus och mysa:)
  Ha det gott /Stina

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!