söndag 9 oktober 2011

Trädgården från olika vinklar

Efter flera helger av hårt arbete med att flytta buskar , perenner så kunde jag idag äntligen  anse  mig som färdig så nu kan det bli frost och höst när det vill. SKÖNT!!!
Tänkte visa min trädgård från lite olika håll och vinklar. På bilden  så står jag uppe i vänsta hörnet och fottar och som ni ser så har jag en ganska stor öppen trädgård som jag jobbar med att få lite mer lummig . Detta året har jag köpt en del nya buskar och en del har bytt plats som jag sa. De båda kornellerna  har tidigare stått längst bak i den stora rabatten i mitten med möllan men maken tyckte att de inte kom till sin rätt där och dessutom så syntes inte paradisbusken som stod mellan dom så vi flyttade ut dom på var sin sida om rabatten och det blev bra tycker jag.

Här står jag i högra hörnet och tittar ner under mitt  körsbärsträd där jag har mitt woodland (vet inte om  det är ett riktigt sådant men nånting ditåt i alla fall). I hörnrabatten  här närmast kan man se vissna blommor från Rudbeckia och Klippstånds sticka upp. 

Istället för Kornellen så flyttades en av mina pioner dit bredvid paradisbusken.

Här är en bild tagen från fönstret på ovanvåningen på stenpartiet och stenläggningen runt om...... 

.....och tittar man åt andra hållet så ser man hörnrabatten uppe i hörnet som jag stod bakom på andra bilden. Har planterat en Fjärilsbuske här närmast och borta till höger en Doftschersmin. 

Här närmast en plymspirea också nysatt och den brokbladiga kornellen bakom.
Woodlandet fotograferat från gårdsplanen.
Har även hunnit få ner lite tulpanlökar i jorden så nu kan frosten komma när den vill sen är det bara dahliorna kvar som ska in.

Kul att du ville titta in till mig!

Mia

4 kommentarer:

 1. Du har verkligen legat i! Det blir mycket fint och jag längtar redan till nästa år när det kommer nya bilder på ditt fantastiska körsbärsträd! DET glömmer jag aldrig! Härligt också med lökar att vänta på. Jag skulle vilja ha massor överallt, men de ska ju döljas när de blommat ut och det är svårare...
  Vi hoppas på fler fina dagar så vi kan pyssla vidare!
  kramar från Lisa

  SvaraRadera
 2. Jätteroligt att få se lite flygbilder från din trädgård!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Det stämmer allt med kören ;-)

  Skönt att ha rustat klart trädgården inför vintern. Jag jobbar vidare med detta...

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Fint rundade rabatter du har! Och vad skönt att ha det mesta klart inför vintern.
  /Cika

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!