tisdag 17 april 2012

Nu ska berätta en liten hemlighet.....

.........i närheten av vår gård finns en ödetomt där jag genom åren grävt upp olika växter, jag brukar smyga dit på kvällar när inte så många kan se mig med spaden och för två år sedan upptäckte jag att det stod en pion under allt ogräs. Jag grävde upp den och befriade den från allt ogräs och i somras hade jag haft den i två år och då blommade den för första gången med helt underbara blommor. Tack vare er trevliga läsare så har jag fått tipset att det är en "Bowl of Beauty". Enligt bilder jag har sett så kan det stämma men om någon är av en annan uppfattning så tar jag gärna emot tips.
Här kunde ju historien slutat lyckligt men........

 ...........i höstas så tyckte jag att hela pionen skymde min fina sten så jag tog helt enkelt och grävde upp den med stor försiktighet och placerade den lite längre bort i rabatten. Till min stora olycka hade för en tid sedan alla mina andra pioner börjat komma upp ur jorden med fina små"knoppar" MEN INTE min" Bowl of Beauty". Jag väntade och väntade men inget hände så en dag tog en en promenad ner till ödetomten för att se om jag möjligtvis inte hade grävt upp hela plantan för två år sen och kan ni tänka er till min stora glädje hade där hade kommit upp flera små knoppar på samma växtplats som jag tog den gamla. Jag grävde såklart upp den och hittade en plats till den i trädgården............

........vet ni vad jag upptäckte igår......min gamla planta har börjat komma upp....Hihi!!!! mitt tålamod spelade mig ett spratt men vad gör det, nu har jag ju två "Bowl of Beauty". Hoppas nu bara inte ordspråket "Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket" ska drabba lilla tjuven jag.


11 kommentarer:

 1. Så himla fint fynd från den stora fyndmarknaden!!jag är också en sådan där som är på ödetomter och inventerar:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara fynd du har gjort!
  Pioner är så ljuvliga att det gör absolut inget ifall man har två av samma sort.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Inte är du en tjuv. Du är en sann växträddare... Pionen hade ju inte orkat att konkurrera med gräset i all världens tid utan tynat bort. Nu får den din omvårdnad och kärlek istället och någon som tycker om den och dess blomning! jag tror att pionen är överlycklig även om en blev två :-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jasså minsann, damen är tjuvaktig ;-) Helt rätt när det handlar om detta "brott". Jag hade gjort precis likadant!
  Så underbart med tillökning dessutom, så vacker som den pionen är så är det bara hälsosamt att ha flera = ) Grattis!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 5. Hi hi så det kan gå :-) du gjorde rätt i att gräva upp för många gånger har jag ångrat mig att jag inte gjort samma sak....när gamla hus säljs så skövlas nästan alltid hela trädgården...o inget blir kvar.
  Men nu tack vare dig så lever pionerna vidare :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Tror inte att du behöver vara rädd för att mista plantorna.Du har ju gjort en räddningssak när du grävde upp Pionen.Tror den kommer tacka dig med många vackra blommor.MVH

  SvaraRadera
 7. Jag tror att din pion medvetet höll andan ett tag, för att du skulle rädda kompisen! ;-) Jag är lite för feg för såna tilltag, men jag skulle gärna vilja rädda några växter.
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 8. Härligt med en liten gömd trädgård där du kan hitta finfina blommor. Och vad gör det väl med fler av samma sort:)//helen

  SvaraRadera
 9. Ja vad gör det att man har 2? det blir ju dubbel glädje :) Kram Suss

  SvaraRadera
 10. Men så kul att du nu har två ex av den härliga pionen, den är sååå vacker! Ett riktigt fint fynd!
  Ha en trevlig helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!