onsdag 2 november 2011

Gult,gult, brunt och grönt...

Den första gula symboliserar denna vackra hosta som jag har visat i tidigare inlägg men nu är den helt GUL och då gäller det att njuta för om någon dag så är den helt slibbig och utan färg.


 Det andra GULA är Rosenkvitten frukten som jag och min goda granne Elsa kokte marmelad på igår.
Vi blev lika förvånade båda två när vi skar upp frukterna och såg hur fina de var inuti och fulla med små bruna kärnor. 

 Här ser ni det BRUNA resultatet, vet inte om vi kokte lite för länge eller om vi tog i citronsyran för sent men brunt blev det i alla fall.
Men väldigt GOD!
Jag är ingen marmelad freak men denna var faktiskt god, lite syrlig och det gillar jag.

Avslutar inlägget med en GRÖN Munkhätta.
 Har fantastiskt fina blad just nu som står hela vintern. Min fick ju aldrig några orange kolvar denna säsongen så jag få hålla tillgodo med bladen.

Önskar Er en fortsatt härlig höstlovsvecka!

 Mia

4 kommentarer:

 1. Hemlagad sylt är gott och du vet vad som är i även om färgen kanske blev lite brun. Den munkhättans blad var fina, den ska jag se lite bättre efter :)

  SvaraRadera
 2. Mam pigwowca i nalewka na Święta już się robi. Mój kwiatek z ostatniego zdjęcie spisał się i miałam przyjemność oglądać jego pomarańczowe owoce. Pozdrawiam

  SvaraRadera
 3. Nu blir jag allt lite avis på din fina munkhätta. Vilka planta!!!!! Jag har planterat den en gång, men den försvann, tror jag. Det blev iallafall inte mer än ett pytteblad, och i år har jag alldeles glömt och kolla efter den. Hm....jag får nog testa igen verkar det som.
  Hostorna är också jättefina en period när de vissnar, innan dom blir till slibb....
  Kram Elinore

  SvaraRadera
 4. Härligt med egenkokad marmelad! Fram med smaskiga skorpor och te så är november räddad! Nu blev jag sugen på smask. Attans också! Men neej, inget ätande denna tid på dygnet. Eller kanske...

  Kram, Lisa

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!