söndag 6 november 2011

Österlen lyste igår.....

Vi samlades kl.17 hos våra goa vänner AnnaLena och Krister där vi och två par till bjöds på rödbetssoppa tilll förrätt och helstekt kalkon till huvudrätt...Underbart gott!
Efter maten hade AL packat ner saffransäppelkaka, vispgrädde, kaffe m.m och sen åkte vi ut på Österlen för att titta. Vi startde i Hammenhög där de två största gatorna genom byn kanades av plastspannar i olika färger alla med en marschaller i, häftigt!
 Vidare till Ö.Hoby som syntes på lång väg där man hade kantat flera småvägar med marschaller och även flera olika byggnader, blev tyvärr inga bilder.Väl inne vid hamnen i Simrishamn så dukades fikabordet upp, alla hade ljuslyktor med sig som vi lyste upp bordet med.
Riktig mystämmning!!


Strax innan kl.22 var vi tillbaka i vår egen by Gärsnäs där vi promenerade upp till vår fina mölla( som stått modell när jag målade min egen trädgårdsmölla) som var vackert upplyst.
När vi bodde nere i byn så bodde vi granne med möllan så det var lite nostalgiskt att vara där, barnen lekte mycket där när dom var små under hela året.... MEN...det är nämligen så att den 1:a advent varje år så tänds fönsterna i möllan och då har TOMTEN flyttat in för att göra alla sina julförberedelser. Då promenerade vi upp dit på kvällen för att barnen skulle ge tomten sina önskelistor genom en liten springa i den stora porten. Från denna dagen fram till jul så lektes det inte så mycket vid möllan för TOMTEN kunde ju komma ut vem kunde veta...??....och han såg ju tydligt där uppe från om man hittade på några hyss......
En mysig tradition som jag hoppas att barnen för vidare till sina barn....Kvällen avslutades med ett fint fyrverkeri!!


Hoppas Ni haft en lika underbar helg!
Mia

6 kommentarer:

 1. Vilken underbar kväll ni haft! Jag gillar verkligen den traditionen. Jag kände inte till den förrän jag läste ditt förra inlägg. Det känns som att jag ska fundera på ett Österlenbesök nästa höst för att få se allt det vackra. Kan man åka på skördefest på Öland kan man väl åka ner till det vackra Österlen!

  Ha en skön söndag, kram

  SvaraRadera
 2. Kul med att alla byar lyses upp och lever upp även på hösten!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Så fina skymningsbilder! Och vilken fin tradition att skapa lite ljus i höstmörkret.
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder och vilken fin och mysig tradition! Vilken härlig kväll ni måste ha haft, med all god mat och alla vackra ljus av olika slag och fyrverkeri som pricken på i:et :)
  Jag gillar din header-bild, den är superfin!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 5. Kanske det var där min tomte varit...nåja nu är han ju 'tebaks' :-)
  Vilken fin kväll ni haft o mycke gott åt ni härligt!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Så mysigt de låter :) och vilka härliga bilder :) Kram Suss

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!