fredag 9 september 2011

Bygge, Heuchera, Näva och Elefantgräs....

Känner att jag ligger lite bak i bloggandet när det gäller bygget, så här långt hade vi kommit för ca 3 veckor sedan som ni ser på första bilden. Allt stenkross är utlagt så långt det räckte...vi behövde mer så vi väntar fortfarande på att få hem ett lass till men det var ju inte gratis så det har fått vänta lite.
Även den lilla rabatten intill dammen har fått jord.....och vi har gjort en smal rabatt som går framför stenläggningen och börjar i rabatten med den stora stenen i.

Här har jag lagt en tunn metallplåt i bakre kanten av rabatten för att inte jorden ska åka ut i stenen, kanske inte så snyggt men det får duga tills jag kommer på en bättre lösning. Plåten är inte av den sorten som rostar nämligen och det hade jag ju önskat egentligen men Jerry hade denna hemma så det fick bli så.
Här har jag burit sten igen och byggt en stenkant runt rabatten...slit och släp!!
Äntligen!!! jag har fått jord i stenpartiet och hunnit flytta dit lite växter, bla tre plantor av gräslilja, lila och gula, ett randgräs i minivariant, krypmalört och mina två såpnejlikor....mer ska det bli och även mer sten ska flyttas dit. Takpannorna tog Jerry bort igen...han vet inte riktigt om det ska muras helt och hållet nu istället - den lilla bäcken alltså som ska rinna ner i dammen....vi får se var det slutar..???
Nu hoppar vi fram några dagar och vips så har jag fått växter i rabatten också, stor ormrot, kärleksört, 2 st heuchera"midnight rose, röd/brunbladig näva "Elisabeth Ann" o ett elefantgräs "Malepartus". Allt går i en vinröd ton.
Gräsets vippor är också vinröda.
Mitt i stenläggningen har jag planterat min lilla Rönnspirea i ett cementrör för att hindra spridningen av rotskott lite...för det är den specialist på att skicka ut.
Sist idag blir min vita trädgårdsamaryllis som jag köpte som lök på Malmömässan i våras...VIT??? ja det samma undrar jag...tycker inte att den ser speciellt vit ut eller är jag plötsligt färgblind??( Skulle vara vit enligt försäljaren)
Nu är jag snart framme i nutid vad gäller bygget, kommer fler bilder snart på vad jag gjorde i stenpartiet förra helgen innan jag blev liggande i världens kanonförskylning som har hållit mig hemma från jobbet hela veckan...men nu börjar jag känna att det går åt rätt håll.

Önskar Er en trevlig helg!
Mia

6 kommentarer:

 1. Ja så har jag lagt mej som följare och även lagt din blogg som länk på min sida så jag ser när du gör ett inlägg.Vad tråkigt att det bara strulade för dej.Hoppas nu att den här bloggen går bättre.

  SvaraRadera
 2. Det har hänt hänt en del ser man!
  Den är ju väldigt fin trädgårdsamaryllisen trots fel färg.Det är ofta fel tycker jag..
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Läckert och vad fort det går framåt. Dit gräs ser helt fabelaktigt ut :)

  SvaraRadera
 4. Så fint det blir, härligt med så mycket sten i trädgården. Amaryllisen är jättefin fastän den inte är vit. Det blir alltför ofta fel färg och sort när man köper lökar, resultatet kan bli snyggt men det är ändå tråkigt när man får något annat än det man tänkt sig.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Vad du har stått i! Det blir jättefint! Himla smart med cementrör dessutom. Vissa saker vill man inte ha trädgården full av.
  Kul att du gillar äppelbilderna! Jag tror att de skulle göra sig snygga som förstoringar, så jag måste prova. Fujifilm har halva priset just nu = )
  Hoppas att du blir frisk och kry snart. Det är typiskt att åka dit när skolorna börjar...
  Lördagskramar

  SvaraRadera
 6. Ohhhh så snyggt jag blir BLÅ av avund :) så skulle jag vilja ha (kanske snor lite ideer av ditt bygge om de är ok) kram Suss

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!