onsdag 28 september 2011

Jag skäms....

...nästan över att visa de här bilderna men man kan inte fly från verkligheten. Efter veckor av frånvaro pga tidsbrist så såg rabatten(de andra också för den delen) framför huset ut så här fram till i söndags då jag tog tag i bedrövelsen och rensade bort allt ogräs.Vi hade sol och jättefint väder hela helgen så jag fick mycket gjort i trädgården.

USCH!! man såg inte någon jord för allt ogräs....

Men efter timmar av slit och släp så kan man ju nu visa bilder på en rabatt som man lipper skämmas över längre. Jag är så trött på allt gräs som växer in i rabatterna så det fick bli "fula" plåtskivor runt rabatten och det blev väl inte så pjåkigt trots allt.

Som ni ser så är vi "stenrika", vilket innebär att det inte alls är kul att gräva i rabatterna för var man än sätter ner spaden så stöter man på stenar och dom är oftast inte små heller...men man ska väl inte klaga...dom kan ju flyttas till stenpartiet sen.I bortre änden har jag min lilla pallkrage för bebisväxter på tillväxt och min planteringshörna.
Flyttade även dit lite nya växter...efter den mörkröda dahlian så har jag nu Italiensk oxtunga, praktlysing, rosa myskmalva, vit flox, stockrosor, vit myskmalva, daggkåpa och sist höstöga.

Ägnade också helgen åt att flytta lite buskar som vi kände var felplacerade så det kommer fler inlägg om detta senare.
Avslutar dagens inlägg med lite söta höstaster som blommar så fint nu.


Tack för att du tittade in!

Mia

3 kommentarer:

 1. Vilken belöning efter hårt slit med ogräsrensande! Det blev jättefint : ) Och plåtkanten matchar bra med huset tycker jag.
  /Cika

  SvaraRadera
 2. Ja du så där ser det ut i de flesta av mina rabatter.Har inte kunnat göra så mycket efter operationen.Men hösten kan bli lång så jag hinner senare.Och kan få det lika fint som hos dej.

  SvaraRadera
 3. Men sååå illa var det väl inte:) Då ska du se min rabatt på framsidan....den är bedårande grön nu...av allt ogräs. Men visst blev det bra med den kanten och visst mår man lite bättre när man gjort en bra gärning. ha det gott//Helen

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!