söndag 18 september 2011

Silversalvia "Salvia Argentea"

Detta är en växt som jag är väldigt kluven till...jag både gillar den och samtidigt inte alls. Den är väldigt fin när den kommer på försommaren med sina små söta och ulliga blad som är alldeles mjuka att ta på. Bladrosetten blir ca 20 cm hög och den blommar andra året och då med ca 50 cm höga stänglar med små vita blommor på, trodde att jag hade nån bild på dessa men tyvärr inte(förmodligen har dom inte fastnat i kameran för jag gillar dom inte)Enligt min smak så är blommorna inte så vackra och dessutom är det så att när blommorna har blommat över så dör den fina bladrosetten och kommer inte tillbaka förren nästa år....trodde jag... men detta året så lurade jag den och tog bort blomstängeln direkt när den kom upp för att testa och se vad som hände.....JO!! bladen blev kvar hela säsongen och var fina i rabatten.

Idag har det varit en riktig "slappardag" med regn ute, egentligen inte alls bra för jag har min stora rabatt som är jättefull av ogräs som måste rensas bort så jag hade behövt var ute men.....rensa ogräs i ösregn är ju inte det roligaste man kan göra..

Önskar Er en trevlig söndagkväll !

Mia

4 kommentarer:

 1. Jag gillar också bladen på silversalvian! Roligt att du kunde lura den lurviga lilla rackaren...

  Du frågade om myskmadra - som jag känner växten är den ganska tålig. Hade jag varit du så hade jag testat med några plantor under buskarna.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Men myyys! De bladen vill man ju bara gosa med! Fina bilder och just det. Jag gillar verkligen din nya header. När jag ändå har dig på tråden, hur gör man ett sådant collage? Jag är ju värdelös på dataprogram...
  Ogräs, vad är det? Är det de där gröna växterna som tagit över trädgården, hihi. Det är regnets fel, de frodas alldeles för bra = (
  Ha en mysig söndag du med!

  SvaraRadera
 3. Ser väldigt mjuk och go ut:)
  Vi har haft toppenväder idag, varit ute hela dan.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också Silversalvians mjuka, ulliga goa blad.
  Bladen gör sig väl bland övriga perenner i rabatten men den är även fin i kruka.
  Önskar dig en fin kväll!

  SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid att skriva en hälsning.Jag läser alla med glädje!